Paper projects: wedding invitations!

Zoals ik in de blogpost met verlovingsfoto's al zei, hierbij wat foto's van onze trouwkaart! We hebben 'm zelf ontworpen en ik denk echt dat van alle dingen die ik ooit gemaakt heb, ik hier het meest trots op ben. Het was best even spannend om 'm te versturen, maar we hebben echt alleen maar hele positieve reacties gekregen, zo leuk.
De trouwkaart is voor zowel Imre als voor mij een onderdeel waar we echt een mening over hebben, en dus was het een leuke uitdaging om 'm zo te krijgen dat we er allebei blij mee zijn. Maar het is gelukt! 

We wisten eigenlijk al heel snel dat we de foto's van onze verlovingsshoot, gemaakt door onze trouwfotograaf Pasquale, wilden gebruiken voor de kaart, én dat we deze zelf wilden ontwerpen. We hebben online wat rond gezocht naar drukkers, en zijn uiteindelijk bij De Kaartendrukkerij uitgekomen. Daar hebben we een heel handig proefsetje besteld. Je krijgt dan een pakketje met een exemplaar alle papiersoorten die ze hebben. Heel fijn kiezen, want zo kun je de verschillen tussen de papiersoorten goed zien en voelen. Ook hebben ze op elk kaartje dezelfde foto gedrukt, zodat je de fotokwaliteit goed kunt vergelijken. 
O, en wat ook heel fijn was: De Kaartendrukkerij heeft voor elk formaat kaart een Photoshop, InDesign en Illustrator template. Als je deze template als basis gebruikt voor je ontwerp, weet je zeker dat je goed zit qua uitlijning en marges. Ik vond het heel prettig werken zo.

Vervolgens hebben we gekeken wat voor vorm kaart zou matchen met welke foto's. Dat bleek ook nog een leuke uitdaging te zijn :) Uiteindelijk hebben we de foto die voorop staat gespiegeld, zodat het beter uit zou komen. En toen kwam de grootste uitdaging - bepalen welke informatie er op moest komen te staan, en het daadwerkelijke design. Lettertype en -grootte, bewoordingen, uitlijning, bewoording... alles is democratisch besloten. Wat eigenlijk betekent dat je het er unaniem over eens moet zijn, als je met z'n tweeën bent...

Het enige waar helemaal geen discussie over is geweest was de quote die we gingen gebruiken: "You can't rush what you want to last forever". Deze quote beschrijft ons op zo veel levels - we trouwen nadat we al 11 jaar samen zijn, we proberen grote beslissingen altijd zeer weloverwogen te nemen (volgens sommigen iets té weloverwogen...), voor alle trouwvoorbereidingen (en beslissingen) hebben we ook onze tijd genomen. En wat uiteindelijk het belangrijkste is: we mikken op 'forever' samen. Anders moet je niet gaan trouwen, toch? 

Now, without further ado - onze trouwkaart:
Had ik al gezegd dat ik er mega trots op ben..?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Back to Top